“KJER JE VOLJA, TAM JE POT!”

Ena izmed pozitivnih zgodb preteklega leta je tudi zgodba Marka Brodarja – člana Planinskega društva Moravče.

V preteklem letu je motor postavil na stranski tir. Obul gojzarje, na rame montiral nahrbtnik in se podal na pot v neznano. Tisto, večkrat opevano, prisotno v mnogih zgodbah, občutjih, fotografijah… Vse tisto slišano, videno je želel preveriti na lastni koži. Že takoj na začetku leta mu je na pot stopila prenekatera ovira – od raznih vladnih odlokov, do zaposlenosti v službi, obnovitev planinske opreme, načrtovanja poti, soočanje z nepoznanim.

Ni se dal in vztrajal. Vztrajal je takrat, ko smo se po večini uklanjali, ko smo kasneje iskali izgovore, zakaj se kam ne sme in ne more… Tisti čas je Marko namenil načrtovanju in izobraževanju o aktivaciji svojih želja. Ob ugodnih razmerah – vremenskih in družbenih, pa jih je korak za korakom tudi udejanil.

Mnogokrat se je na pot podal še v zavetju noči. Tako si je zagotovil večji časovni okvir. Zagotovil si je, da je ob vsakem dosežku lahko tudi polno užival. Pri tem so mu pomagali njegovi domači in prijatelji-  ljudje, na katere se je vedno lahko zanesel. Ko so skupaj snovali spomine, so dogodke tudi pridno dokumentirali.

Kje vse smo jih lahko srečali? Najbolj privlačni so bili dvatisočaki. Od Raduhe do Kalškega grebena, Grintovca, Mangarta, Jalovca in Triglava, Škrlatice, Skute, Stenarja ter še mnogo drugih. Za redno kondicijsko pripravljenost pa najbolj priročna Limbarska gora. Na poti v vseh letnih časih, tako v kopnih kot snežnih razmerah. Vedno z dobro voljo in optimizmom.

Marko, v novem letu ti želimo varne korake, uspešno izvedene nove cilje in hvala, ker si z nami delil delček svojih doživetij!