PLANINSKI TABOR ZA PREDŠOLSKE OTROKE

Tudi v letošnjem leti smo izpeljali tabor za najmlajše.

Tokrat smo se odpravili na planinski dom Ušte – Žerenk, kamor s smo v sredo prišli peš. Po kosilu sta nas obiskala Kekec in Pehta z volkcem. Obiskali smo tudi bližnji ranč pr´Osolet. Zvečer pa smo imeli zabavo v pižamah.

Drugi dan smo se odpravili proti Sv. Florjanu, kjer smo tudi imeli kosilo na prostem. Pri vzpenjanju smo se seznanili z delom markacistov in pomembnostjo njihovega dela. Ko smo se vrnili do doma, smo se tudi sami preizkusili v vlogi markacistov in na kamne narisali vsak svojo markacijo. Ko so se sušile, pa nam je škratek Uštek malce ponagajal in nam jih poskril. Tako smo odšli po svetilke in se odpravili na iskanje. In našli smo prav vse, čeprav je bila trda tema! Na koncu je Uštek pustil priboljške, kot opravičilo, da nam je ponagajal.

Tretji dan smo se s kombiji odpeljali na naše izhodišče pod Limbarsko goro. Od tam smo pot nadaljevali do vrha. Ko smo se s pohoda vrnili, smo se odpravili v bližnji gozd, kjer smo postavljali škratkove hišice. In že sta prišla na obisk gorska reševalca, ki sta nam povedala mnogo zanimivih stvari o delu gorskih reševalcev. Za piko na i pa nas je ob koncu obiskal tudi kočijaž z ranča pr`Osolet in s kočijo popeljal vse, ki so to želeli.

Četrti dan so se nam pridružili starši. Skupaj smo se odpravili v Dešen, kjer smo si ogledali 200 milijonov let staro zanimivost (kamnito srce), v kateri so fosili. Po vrnitvi smo  podelili zaslužena priznanja in se poslovili.