23. PRVOMAJSKI POHOD PO MPP

  1. maja smo se 23. zbrali na prvomajskem pohodu po Moravški Planinski Poti (MPP).

Tokrat se je pohoda udeležilo 50 pohodnikov.

Vreme nam je dobro služilo, saj ni bilo prevroče. Na trenutke smo bili tudi hvaležni za kakšno jopico z  dolgimi rokavi. Pot je potekala v mirnem vzdušju, prevladala je misel . »Gremo!« »Prišli bomo!« In res – varno smo prispeli do cilja.

Pot še vedno velja za mali »bav-bav« in marsikoga je že zamikalo, da se pohodu pridruži, pa vendar je dvom v zmožnosti prevelik… Brez skrbi, odstopiti je človeško, je odgovorno – če ne zmoreš! Včasih si telesno in psihično dobro pripravljen, pa ti nagajajo že preizkušene nogavice ali čevlji. Vse to je naravno!

Vsekakor pa vse pohvale tistim, ki so premagali vse te strahove in izgovore, prišli zjutraj ob 4.00 na planinski dom Ušte – Žerenk, se prijavili in podali na pot. Pot, ki je razgibana, saj se kar nekajkrat vzpne (Sv. Miklavž, Murovica, Sv. Mohor, Limbarska gora, Pivkelj). Te »strmine« niso zahtevne, jih pa začini dolžina poti, ki je dolga 48 km.  Vedno večkrat jo premagajo tudi že osnovnošolski otroci druge triade.

Vas je zamikalo? Pridružite se nam naslednje leto, 1.maja ob 4.00 pred planinskim domom Ušte – Žerenk – takrat se bomo na pot podali 24.