11. TRADICIONALNI POHOD OKOLI GRADIŠKEGA JEZERA

V petek, 5. 1. 2018, se nas je 53 planincev iz PD Moravče ob 17-ih zbralo na parkirišču pri Gradiškem jezeru, da se odpravimo na naš prvi letošnji pohod.
Vreme je bilo že cel dan deževno, a kot pravijo slabega vremena ni, lahko je le neprimerna oprema. Tako smo se dobro opremljeni planinci vseh starosti odpravili z lučkami okrog Gradiškega jezera. Jezero letos ni bilo zaledenelo, saj so bile temperature za to obdobje prijetne. Tako se nam kljub rahlemu dežju ni mudilo in smo se večkrat ustavili, tudi zato, ker so nam deževno pot nekajkrat popestrili močeradi, ki smo si jih z lučkami radovedno ogledovali. Pot smo premagali brez težav in naš prvi letošnji pohod se je kmalu zaključil.
Okrog sedme ure zvečer smo prišli nazaj na parkirišče in se ob koncu še posladkali z dobrotami, ki so jih prinesli planinci, mentorji pa smo poskrbeli še za topel napitek in tako obeležili naš 11. pohod okrog Gradiškega jezera.
Kljub dežju, smo pod dežniki in pelerinami še malo poklepetali, potem pa se razšli z željami, da bodo vsi pohodi v letu 2018 tako družabni in zanimivi, kot je bil ta, prvi v letu 2018.