DVODNEVNI POHOD – MRZLICA

V petek 1. decembra smo se podali proti Mrzlici. V dnevih pred našim prihodom so oblaki nasuli sneg in nam pričarali pravo zimsko pravljico. Sneg je pohod še popestril, tako je bila opremljenost z zgodbami odveč. Prijela se je le tista o Bergmandeljcu, ki nam je med potjo malce ponagajal s tem, da nam je na vsake toliko z vej za vrat nasul malo snega.

Mladi pohodniki so bili razigrani in pogumno so premagovali pot posuto s snegom. V dveh urah smo bili na vrhu. Dobro zakurjena krušna peč je nudila dobro sušilnico za naša oblačila. Po večerji nas je obiskal Miklavž, ki nas je nagovoril in tudi vse obdaril. Poveselili smo se, posladkali in kmalu utrujeni pospali.

Zjutraj pa vrišč – na sneg. Tega je bilo res veliko, tako smo dopoldne posvetili raziskovanju naravnega okolja. Prijetno je bilo gledati, kako različno je bilo to raziskovanje. Prav vsa pa zelo motivirana.

Po temeljitem preoblačenju in kosilu se je pokazalo tudi sonce, ki nas je nato spremljalo v dolino. Pokazali so se lepi razgledi, ki niso nikogar pustili ravnodušnega.

Lepo nam je bilo
Anka ROPRET