TRIGLAV

V petek 4. avgusta 2017 smo se ob 3.45 odpravili na pot iz Moravč proti dolini Vrat. Tam smo parkirali kombi in se peš odpravili naproti zastavljenemu podvigu. Izbrali smo pot, ki se imenuje Prag. V senci skal smo se vzpenjali proti Kredarici. Malo pod vrhom nas je pozdravilo vroče sonce. Na Kredarici smo si dobro odpočili in se odločili, da krenemo proti domu Planika in se na vrh povzpnemo naslednje jutro. To se je izkazalo kot dobra odločitev. Saj smo celotno popoldne spremljali trume ljudi, ki so se čakali pri vzpenjanju ali spuščanju s samega vrha. Zjutraj teh težav ni bilo oz. je bilo srečanj res minimalno.

Vrh je postregel s soncem, tako smo bili vsi zadovoljni in smo lahko doživeli “biti na vrhu najvišje gore v Sloveniji”! Seveda ni manjkal OBVEZEN krst tistih, ki so bili na vrhu prvič. Po veselju, fotografiranju, malici je prišel čas, ko se je bilo potrebno odpraviti na spust. Tokrat proti Doliču. smer je razgibana in nudi veliko mero pozornosti in discipline potrebne za varen spust. Od tam naprej bolj sproščeno proti dolini Zadnjice, ki je postregla s še eno posebnostjo naših gora – težko pričakovano očnico – planiko.

Tako smo zadostili in prekosili vse zastavljene cilje in se za nagrado osvežili še v gorski reki, ki je ponudila osvežitev, regeneracijo in ohladitev pijače. Zadovoljni smo počakali prevoz in že v kombiju snovali sanje za nove podvige.

1.dan

2.dan