Pohodniki DU Petrovče na Uštah

LETA NAM DAJEJO ENERGIJO ZA NOVA DOŽIVETJA

 

V ponedeljek, 10. aprila 2017, je v Moravče prišlo 42 članov DU Petrovče. Želeli so vodnike, ki bi jih pripeljali na planinski dom Ušte – Žerenk.

Ob 9.00 so prispeli na avtobusno postajo v Moravčah, kjer smo se seznanili s posebnostmi skupine. Najmlajši član v pohodniški skupini je štel 68 let, najstarejši in med najvitalnejšimi pa 82. Sprejeli smo sklep, da se bomo  prilagajali glede na različne sposobnosti udeležencev – tisti hitrejši in zmogljivejši bodo kanček počasnejši in bodo izkazali razumevanje do počasnejših. Počasi in vztrajno smo nadaljevali pot, med vzpenjanjem smo se zamotili z zgodovino, rastjem in posebnostmi Moravške doline. Na vrhu so le malo predahnili in prosili, kaj si še lahko ogledamo…

Tako smo se sprehodili tudi do  Ranča pr´ Osolet, kjer smo opazovali koze in konje, se seznanili z možnostjo posebne nočitve na njihovi domačiji. Ogledali smo si vhod v Osoletovo jamo, prebrali vse na turistični tabli, se čudili pestrosti danega okolja, ena iz med organizatork PD Petrovče je tudi razložila kameninsko podlago tal, kar je njeno strokovno področje. Na kratko so se s pogledom na dolino predstavili vidni vrhovi in zgodovinske ter trenutne značilnosti naše doline.