Planica – Tamar – Planica

POD VISOKIMI VRŠACI V TAMARJU

 

V soboto, 1. aprila 2017, smo se ob 7.00 odpravili z avtobusne postaje v Moravčah. V Cerkljah smo pobrali pohodnike, ki so šli tudi z nami. Vseh skupaj se nas je zbralo 57.

Na poti nas je zopet spremljal mali Škratolinček Tinček.  Bil je malo nagajiv in je že v prvih 500 m poti eni od mamic razparal pohodne čevlje. Zasilno smo jih pokrpali s povoji, a sta že v drugem kilometru oba čevlja popolnoma razpadla. Pohodnica  je z povitimi čevlji srečno prispela do koče, kjer so ji prijazni oskrbniki posodili en par svojih čevljev. Tako je pohodnica varno nadaljevala pot v dolino.

Otroci so postopoma pričeli svoje starše ovijati okoli prstov in jih izkoriščati, zato smo se vodniki odločili, da skupini ločimo. Škratolinček je otroke zamotil s pokanjem čarobnih piskajočih mehurčkov, starši pa so hitro stopili naprej in tako smo imeli tik tak obe skupini ločeni.

Naprej po poti nam je škrat puščal svoje skrivnosti, katerih pa ni bilo potrebno veliko, saj jim je sama okolica nudila nešteto dodatnih zaposlitev. Nekateri predeli poti so bili še vedno poledeneli, tako smo lahko v tistih odsekih pot nadaljevali po gozdu.

Ogledali smo si vrhove nad nami, načrtovali nadaljnje pohode in uživali v sončnem in toplem vremenu. V dolino smo vsi prispeli varno in lahko rečem, da tudi zadovoljni s potekom sobotnega dne. Velika večina otrok je bila predšolskih, kar se je dobro pokazalo tudi v vožnji z avtobusom nazaj domov – večina malih otroških glavic je zaspala v naročjih staršev.