STARI GRAD

V sredo, 15. 3. se je na pot iz Kamnika na Stari grad podalo 38 pohodnikov; 30 predšolskih otrok starih 3 – 5 let in 8 vodnikov in spremljevalcev iz vrtca.

V veselem kramljanju smo s škratolinčkom Tinčkom in zgodbo o pohlepni Veroniki sproščeno premagovali pot.

Sledili smo oznakam na učni poti, pazili na varen korak, opazovali mlinčke, razgled in se čudili “zloženim kamnom” na vrhu hriba – ugotovili smo, da so razvaline starega gradu.

Na vrhu smo zavriskali, se čudili, kako visoko smo prišli in kako daaaleč se vidi, si razdelili blazinice za pod zadnjo plat ter si privoščili zasluženo malico.

Kmalu po malici smo ugotovili, da tu zgoraj princeska verjetno ne stanuje več in spustili smo se v dolino. Spust je potekal gladko. A kljub temu je bil to naš prvi vzpon po zimi in naše male nožice so začutile rahlo utrujenost. Varnost ima prednost, zato smo Veroniki in njenim zakladom le od daleč pomahali na mali grad, ker smo se odločili, da neprijazne kače ne bomo več iskali.

Aprila, ko se malo odpočijemo, se bomo odpravili raziskovat rokovnjaške luknje v Kamniški Bistrici – bomo videli, kaj nas čaka tam!