MORAVČE – UŠTE – MORAVČE

POMAGALI SMO OKRASITI SMREČKO

V ponedeljek, 26. decembra 2016, smo se ob 16.00 zbrali na avtobusni postaji v Moravčah. Preverili smo potrebno opremo, na kratko povzeli dogajanje ob poti. Otroke smo dodatno opremili s svetlečimi zapestnicami, vodniki pa so imeli zaščitne jopiče za boljšo varnost.

Tokratno vodilo našega srečanja je bila zgodba »Želim si postati božično drevo«. In na Uštah je na božični dan res samevala neokrašena smrečica. S skupnimi močni je vsak udeleženec do vrha prinesel svoj okrasek, s katerim je okrasil smrečico. Med potjo so nas spremljale »prižgane luči« v škratkovih hišicah (lanternah), ki so bile vse po vrsti prazne. Zakaj? Vsi škratki so se skupaj z živalicami iz gozda odpravile na Ušte, da polepšamo osamljeno smrečico. To nam je tako dobro uspelo, da je smrečica od veselje zažarela – prižgali smo lučke.

Našemu trudu in dobrim delom je sledil tudi g. Božiček. Tako je kaj kmalu z dvema svojima jelenoma parkiral svoje sani pred domom. Zbrane je pozorno nagovoril in nas obdaril s sladkim priboljškom. Kasneje so vsi, ki so si tega želeli lahko Božičku tudi sedli v naročje in se z njim na kratko osebno pomenkovali. Kaj so si zaupali je skrivnost, ki jo je Božiček odnesel s seboj, potem, ko je odšel.

V zahvalo, ker smo se tako potrudili in pomagali škratkom pri krasitvi smrečice, so škratki za otroke pripravili topel čaj in topel prigrizek. Tako so se po napornem delu lahko pokrepčali. Starše pa smo povabili v topel planinski dom.

Veseli čas druženja je hitro minil in kmalu smo se vsak po svoje vrnili v svoje realno življenje.